Sol·licita el Pla Moves III amb incentius a la mobilitat sostenible

Sol·licita el Pla Moves III amb incentius a la mobilitat sostenible

Blog

04/11/2022

Amb l'objectiu de promoure la mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, el govern ofereix un programa d'ajudes per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. Aquesta iniciativa es denomina Pla Moves III i està a càrrec del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO).

Tots els fons són distribuïts per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDEA), però estan a càrrec de les comunitats autònomes, els qui reben i gestionen totes les sol·licituds.

Quins descomptes ofereix el Pla Moves III ?

El pla d'ajuts del govern per a la compra de vehicles elèctrics ofereix un descompte de fins a 1.300 € per a la compra d’una moto elèctrica. 

Aquest import màxim de descompte s’aplica si és que, a més de comprar una moto elèctrica, entregues una motocicleta pròpia de més de set anys d'antiguitat. En cas contrari, l'ajut màxim és 1.100 € per a motos.

Un altre factor indispensable per accedir al programa d'ajuts és que la moto no accedeixi un preu màxim de 10.000 € sense IVA. Per la qual cosa tot aquell que compri una motocicleta elèctrica de fins a 12.100 euros (PVP) podrà sol·licitar aquesta ajuda.

Quins tràmits s’han de fer?

El tràmit és telemàtic i s’ha de disposar de certificat digital per firmar la sol·licitud. Pots accedir a la web per sol·licitar la subvenció aquí

El tràmit consta de 3 fases:

  • Sol·licitud
Es demana l'ajut telemàticament, des de la pàgina web habilitada. Cal descarregar-se un formulari, emplenar-lo i signar-lo amb el certificat digital. Un cop signat, s'ha de pujar a la plataforma juntament amb altres documents. Les persones físiques han d'aportar la fotocòpia del DNI/NIE.

  • Resolució. Des de la sol·licitud, l'administració té 6 mesos per fer la resolució i comunicar-te si tens dret a subvenció.

  • Justificació. Un cop rebut l'atorgament de l'ajut, tens 12 mesos per fer la justificació.
Aquí hauràs d'aportar documents com la fotocòpia de la targeta ITV, del permís de circulació, de la factura de compravenda i documents justificatius del pagament.

Mobilitat sostenible

La integració de les energies renovables dins de la mobilitat ha permès generar vehicles més eficients i reduir la dependència energètica de les fonts d'energia convencionals, en el cas del sector del transport, principalment el petroli i els seus derivats. Amb això, s'aconsegueix una reducció de les emissions locals de gasos d'efecte hivernacle, que a més s'està reforçant amb la creació de zones de baixes emissions en grans municipis. L'electrificació dels vehicles també redueix considerablement la contaminació acústica.

D'altra banda, tots aquests canvis també impliquen beneficis econòmics que afecten directament la butxaca del consumidor. A Catalunya, es premia l'electrificació dels vehicles amb una exempció de l'impost de matriculació, descomptes de fins al 75% en peatges d'autopistes catalanes, descomptes en aparcaments públics municipals i com hem comentat, els ajuts del Pla Moves III, a més de reduir considerablement el cost de l'energia a 1-2 € per 100 km, segons la tarifa contractada.

A Claudi et podem assessorar en la compra de la teva nova moto elèctrica i també et podem ajudar en la sol·licitud del Pla Moves III. Passa per la botiga i en parlem!  
Sol·licita el Pla Moves III amb incentius a la mobilitat sostenible

Blog

04/11/2022