Com posar el cotxe apunt aquesta tardor?

Com posar el cotxe apunt aquesta tardor?

Blog

11/10/2022

Arriba la tardor i les possibilitats que faci mal temps. Amb les pluges i l’asfalt humit, la distància de frenada pot augmentar fins al 40%. Per això és molt important tenir el cotxe en bones condicions i preparat per aquesta nova estació de l’any.

Hi ha una sèrie d'elements molt rellevants que no has de passar per alt i que poden ser decisius a l'hora d'acudir a un taller. Aquests són:

Els pneumàtics

L'estiu és igual a llargs desplaçaments en cotxe, o si més no, d’haver-lo fet servir més del normal per anar a la platja o a la muntanya. Per això, és important revisar els pneumàtics per comprovar el seu dibuix, així com el seu grau de desgast. És el nostre punt de contacte amb l’asfalt així que han de tenir més d’1,6 mm de profunditat, han d’estar en bon estat per no tenir un ensurt amb les primeres pluges que es produeixen amb les carreteres brutes. 

Si les temperatures cauen per sota dels 7ºC, el cautxú dels pneumàtics d’estiu van perdent adherència. A més hem de tenir en compte que a la tardor cal enfrontar-se a condicions meteorològiques més delicades, com la pluja o la boira. Els pneumàtics d’hivern et seran imprescindibles si circules per zones fredes, on la temperatura habitual estigui per sota dels 7ºC. Aquest tipus de rodes garantiran l’estabilitat del cotxe i s’adheriran millor a la carretera. A més, en aquestes condicions també se’t desgastaran menys les rodes i reduiràs considerablement la distància de frenada. Canvi pneumàtics

La bateria

És un dels elements als quals donem més importància. Ha passat l'estiu i pot ser que la bateria hagi perdut capacitat de càrrega a causa de les altes temperatures. Cal revisar el seu estat per evitar imprevistos i assegurar-te de tenir-la a punt per a l'arribada del pròxim hivern.

Les escombretes

Després dels mesos de calor és probable que la goma de les escombretes hagi perdut algunes propietats, fins i tot encara que gairebé no s’hagin utilitzat. És recomanable valorar el seu estat per assegurar-se que treballaran correctament quan més les necessitis…  no cal esperar que plogui!

El nivell de líquids

Tots els líquids del cotxe són fonamentals perquè aquest funcioni correctament: l'oli, el líquid refrigerant, els netejaparabrises i el líquid de frens. Si el nivell de qualsevol d'ells és inferior al recomanat, el cotxe corre el risc de patir una avaria.

Si necessites revisar la bateria, canviar els pneumàtics, passar llista als elements de seguretat del teu cotxe, o simplement ets dels nostres i t’agrada ser previsor/a, passa pel taller i farem una revisió al teu vehicle. Tindràs el cotxe a punt per moure’t amb seguretat quan les temperatures comencin a baixar.
Com posar el cotxe apunt aquesta tardor?

Blog

11/10/2022