Sabem fer un bon ús del patinet elèctric?

Sabem fer un bon ús del patinet elèctric?

Blog

12/07/2022

En totes les ciutats observem una gran quantitat de patinets elèctrics pels llocs més diversos: per les voreres, pel carrer, per carretera... i en conseqüència un gran nombre d'accidents i incidents. Tota prevenció és clau per garantir una mobilitat segura i reduir sinistres, per això ens preguntem si sabem fer un bon ús del patinet elèctric.

Respectar la normativa vigent i prioritzar en tot moment el vianant és un dels aspectes més importants.

Les normes més destacades en matèria de seguretat viària dels VMP son:

  • Velocitat màxima de 25km/h.

  • Prohibit circular per les voreres.
Tampoc podràs circular per vies interurbanes, túnels, autovies, autopistes ni travessies. Hauràs d'utilitzar els carrils bici i on no n'hi hagi, podràs circular per la calçada complint la mateixa normativa de circulació que la resta dels vehicles.

  • Zero alcohol
Quan condueixis el teu patinet elèctric, no beguis alcohol. Si dones positiu en el test d'alcoholèmia, et poden posar una multa d'entre 500 i 1000€.

  • Prohibit l' ús del mòbil o auriculars.
Són elements de distracció i si els fas servir pots tenir accidents. Les multes mínimes per usar aquests dispositius són de 200 euros.

  • Els llums són obligatoris.
El teu patinet ha de tenir il·luminació posterior i davantera; a més haurà d' estar equipat amb elements catadiòptrics laterals, frontals i posteriors. Com un plus per millorar la visibilitat, et recomanem utilitzar peces reflectants; no només has de poder veure la calçada; és important que els altres conductors puguin detectar la teva presència a la via amb facilitat.

  • La normativa nacional no obliga tenir una assegurança.
Excepte en algunes localitats, la normativa no t'ho exigeix. Tanmateix, et recomanem que comptis amb un per poder fer front a qualsevol imprevist i/o accident.

  • Circules amb un vehicle d’una única plaça i no pots portar acompanyant.

  • L' ús del casc és obligatori.
Sempre que circulis amb el teu patinet, hauràs de portar-lo posat. Aquesta norma aplica per a tot el territori espanyol. casc i patinet elèctric Els vehicles de mobilitat personal (VMP) són un mitjà de transport sostenible, àgil i pràctic (fàcils de conduir i plegar) d’àmbit urbà, però com a tot vehicle, s'han de saber les seves normes i fer-ne un bon ús.

A tallers Claudi t'assessorem amb tot el relacionat amb VMP i t'ajudem a decidir-te pel més adequat per a tu.

 
Sabem fer un bon ús del patinet elèctric?

Blog

12/07/2022