Consells pel bon manteniment de la moto elèctrica

Consells pel bon manteniment de la moto elèctrica

Blog

30/08/2022

Les motos elèctriques són una de les opcions de mobilitat que van guanyant més força i adeptes amb el pas del temps. I, tot i que ens diuen que són 'lliures de manteniment',  és important tenir en compte unes quantes coses a l'hora de fer servir i cuidar-la.   Si ets dels que han fet el pas i vols saber com cuidar la teva scooter elèctrica, aquí et donem alguns consells:  

Cuida de la bateria

Una bona cura de la teva moto elèctrica comença per carregar i descarregar correctament la bateria per evitar reparacions i allargar-ne la vida. Tot i que les bateries més esteses al mercat són les d'ions de liti que són les que garanteixen una autonomia i vida més àmplies, és important conèixer i seguir les recomanacions del fabricant.   Per tenir una bona cura de la teva bateria has de tenir en compte els factors següents:

  • El clima
Una bateria és molt sensible al clima i a les temperatures, per això has de tenir en compte aquest factor per no afectar en el rendiment i la càrrega de la teva bateria.   Les temperatures extremes (molta calor o molt de fred) afecten negativament al seu comportament. És per això que no hem de deixar carregant la nostra moto elèctrica en dies molt calorosos (més de 30 graus) o en nits molt fredes (per sota de 0 graus). Els 24ºC és la temperatura en la qual es considera òptim el seu funcionament. 

  • Cicles de càrrega
Les bateries tenen una vida útil aproximada d’entre 1000 i 1500 cicles de càrrega completa. Perquè aquests cicles es completin de la millor manera, és recomanable no deixar mai que la bateria es descarregui per sota del 10%. Per norma general, és recomanable que carreguis la bateria abans que es descarregui per sota del 20% i deixar-la fins al 100%.   Sí som constants i pacients, la bateria de la nostra moto elèctrica hauria de durar-nos molts anys i la seva capacitat no hauria de baixar del 80%.   Encara que aquestes siguin les indicacions en termes generals, sempre has de consultar les indicacions del fabricant.

  • Autonomia
La càrrega de la bateria està directament relacionada amb la potència del vehicle: a major càrrega, major potència. L'autonomia és la distància màxima que pot recórrer un vehicle sense carregar i oferint unes bones condicions per a la conducció.   Si volem que la nostra moto elèctrica tingui una major autonomia, hem de fugir del fet  de prémer  el 'gas a fons' molt de temps. Mantenir una velocitat constant i sense brusquedats ens donarà més autonomia.    D'altra banda, si no volem utilitzar la moto durant un període llarg de temps (més d'un mes) cal assegurar-se que la bateria estigui carregada almenys al 50%. Les bateries es descarreguen encara que es facin servir, per la qual cosa no cal deixar que baixin del llindar del 20% quan estiguin en desús.

Moto elèctrica Bravo Claudi

  • Càrrega ultraràpida
Tot i que aquesta pot ser una solució molt bona per escurçar el temps de recàrrega, podent obtenir un 100% de la bateria en aproximadament 10 minuts, s'ha d'anar amb molta cura amb les temperatures que assoleix la bateria amb aquest tipus de carregadors.

Revisa pneumàtics i amortidors

Com en tots els vehicles, els pneumàtics i amortidors es desgasten i cal fer una revisió periòdica per evitar que aquest mateix desgast suposi un perill per a la conducció. Revisa les indicacions del fabricant per a fer-ne un ús adequat.

 

Neteja la cadena 

Igual que moltes motos convencionals, les motos elèctriques tenen una cadena per transmetre la potència. Assegura't de netejar-la i lubricar-la cada 500-1.000 km (o si plou) amb productes especialment destinats per a fer-ho.

 

Vigila amb la neteja general de la moto elèctrica

La neteja general d'una moto és molt important i en el cas d'una moto elèctrica, encara més. S’han d’evitar raigs d'aigua d’alta pressió. Tot i que els components elèctrics (bateria i motor) d'una moto elèctrica estan ben segellats i segurs, no hem d'arriscar. Fes servir un drap humit per netejar-la o un producte específic i fes-ho quan la moto no estigui endollada i, si es pot, amb la bateria extreta.

 

Fes revisions periòdiques

Cada sis mesos, o com a molt un any, hauries d'acudir a un taller especialitzat perquè comprovin tots els punts clau de la teva moto elèctrica (bateria i motor principalment). 

Moto elèctrica Bravo roda Claudi

Esperem haver-te ajudat en saber com fer un bon manteniment de la teva moto elèctrica, i si tens qualsevol pregunta, a Claudi ens pots passar a veure per fer qualsevol consulta sempre que vulguis!
 
Consells pel bon manteniment de la moto elèctrica

Blog

30/08/2022