Posa a punt el teu cotxe per gaudir d’un estiu segur

Posa a punt el teu cotxe per gaudir d’un estiu segur

Blog

30/06/2021

Ja hem entrat a l’estiu, l’època de l’any on es fan més desplaçaments de llarg recorregut. I aquest, amb el final de l’estat d’alarma, es preveu que milers de cotxes tornin a sortir a la carretera per recórrer principalment Espanya i part d’Europa.

Segur que tens el cotxe a punt?

Has de tenir en compte que si el teu cotxe ha estat aturat a causa de la pandèmia durant llargs períodes de temps, és més que recomanable que abans de realitzar un viatge de molts quilòmetres, comprovis el seu estat, per evitar avaries i possibles accidents.

Quins elements revisar abans de fer el viatge?

A continuació et remarquem els punts més importants a tenir en compte abans de fer un viatge aquest estiu.

1- Bateria

Abans de sortir, és fonamental verificar l’estat de la bateria.

El primer motiu d'assistència en carretera d’aquest últim any, ha estat l’ajuda per problemes amb la bateria. La causa; molts vehicles van estar aturats durant els mesos en el que la mobilitat estava més restringida.

És molt important verificar, doncs, l’estat de la bateria. Si vens a Tallers Claudi comprovarem el seu nivell de càrrega i també que no en surti cap líquid i que els borns de contacte estiguin nets i ben atornillats i protegits amb grassa.  

2- Rodes, frens i amortiguadors

Tres elements importantíssims pel que fa a la seguretat del vehicle.

El primer que haurem de revisar és la pressió dels pneumàtics. La majoria de fabricants indiquen els índexs adequats de pressió a la part interior de la tapa del dipòsit de gasolina, de manera que tan sols haurem d’anotar aquesta xifra i comprovar en el taller que ens movem sobre aquests paràmetres. També podem comprovar el desgast del dibuix, i si aquest és per sota dels 3 mil·límetres haurem de procedir al canvi.

Pel que fa als frens, en comprovarem el desgast per fricció de les pastilles i del disc. Els experts recomanen canviar les pastilles als 60.000 quilòmetres i els discos als 80.000. De totes maneres, és convenient passar pel taller per assegurar-nos tenir una bona posada a punt.

També haurem de comprovar l’estat dels amortiguadors, però una manera sencilla de saber-ho és aplicant força a cada una de les cantonades del vehicle, sobre cada roda. Si es produeixen rebots bruscos: s’han de canviar.

3- Llums i netejaparabrises.

És molt important verificar que tots els elements que tenen a veure amb la bona visibilitat estan en perfectes condicions. En una revisió superficial podrem comprovar si tenim alguna llum fosa o bruta i si el parabrisa funciona amb fluïdesa.

4- Nivell de líquids

Abans de sortir també farem una revisió general dels nivells d’oli, líquid de frens, líquid de direcció assistida, així com de l’aigua del netejaparabrises.

Podeu fer una senzilla comprovació per assegurar-vos que no hi ha fuites de líquids en el vostre motor si col·loqueu un cartró sota el cotxe i veure així si cauen gotes d’oli.

A Tallers Claudi estem per ajudar-te, amb un servei de qualitat, àgil i sense complicacions. Res ens fa més feliços que veure’t amb ganes de viatjar i tenir un estiu segur a la carretera.
Posa a punt el teu cotxe per gaudir d’un estiu segur

Blog

30/06/2021