La importància de tenir els pneumàtics en bon estat.

La importància de tenir els pneumàtics en bon estat.

Blog

23/07/2021

Els pneumàtics són un dels elements més importants del nostre vehicle, ja que són l'únic punt de contacte amb la carretera i per això hem de mantenir la seva qualitat per assegurar un correcte funcionament.

A l'estiu tendim a prestar menys atenció als pneumàtics en tenir un temps climàtic més estable, en canvi durant l'hivern, acostumem a comprovar-los més perquè sabem que pot determinar la capacitat de reacció del cotxe davant el fred, la pluja o la neu.    

Quins elements hem de revisar?

Hi ha dos elements bàsics a tenir en compte: el dibuix i la pressió del pneumàtic, però també són importants l'alineació i la revisió visual per possibles desperfectes.

El dibuix del pneumàtic

Hem de vigilar la profunditat i el desgast del dibuix del pneumàtic. Aquest no pot ser inferior a 1,6 mm (límit legal establert), sent aconsellable el seu canvi quan la profunditat del dibuix sigui inferior a 3 mm. Un pneumàtic amb la profunditat mínima permesa és incomparablement pitjor d'un que tingui la banda de rodadura completa, sobretot si parlem de l'efecte aquaplaning i la maniobrabilitat sobre paviment mullat.

La pressió

Circular amb la correcta pressió dels pneumàtics és indispensable per circular amb seguretat, afavorir la durabilitat dels pneumàtics i controlar el consum de carburant.   Alguns dels avantatges de portar la pressió adequada són:

- Millor control del vehicle

- Millor resposta i estabilitat en conduir.

- La temperatura del pneumàtic també serà l’adequada, la qual cosa pot prevenir sofrir una rebentada.

- El pneumàtic es desgastarà més lentament i ens durarà més temps.

- Estalvi en combustible.

- Menors emissions de CO₂ perquè es consumeix menys combustible

- Generarem menys residus si no canviem tan freqüentment de pneumàtics per fer-los un mal ús.

Revisió visual per detectar desperfectes

Una simple inspecció visual ens pot dir molt sobre l'estat dels pneumàtics: talls, deformacions o objectes incrustats en poden ser petits exemples. És molt important que si detectem qualsevol anomalia acudim al nostre taller de confiança per analitzar-lo i si cal substituir-los immediatament.

Equilibrat i Alineació

Si al circular amb el nostre vehicle aquest no manté una trajectòria estable (es va a la dreta o esquerra quan deixem anar el volant per uns segons) o bé es produeix una vibració del volant, l'alineació dels pneumàtics no és la correcta, sent aconsellable acudir al taller per a la seva revisió.

Un pneumàtic en bones condicions sempre resistirà millor les rebentades en carretera i les frenades brusques. Si tens dubtes sobre l'estat dels pneumàtics del teu vehicle, passa'ns a veure per Tallers Claudi i en comprovarem l'estat per moure't amb seguretat durant les vacances d'estiu!
La importància de tenir els pneumàtics en bon estat.

Blog

23/07/2021