Optimisme en temps de Covid

Optimisme en temps de Covid

Blog

05/11/2020

Per molt llarga que sigui la tempesta, el sol sempre torna a brillar entre els núvols

Comencem aquest article amb les sàvies paraules del poeta libanès Khalil Gibran. És cert que aquest 2020 ha sigut un dels anys més desafiants dels últims temps. I és comprensible que en certs moments només vegis les incerteses, la por o els dies llargs tancats a casa. Però tot, tard o d’hora, arribarà a un final.

N’estem segurs que amb optimisme i amb ganes de seguir endavant entre tots ens en sortirem. Les notícies i les dades dels últims dies no acompanyen, però no hem de caure en l’error de mirar-nos-ho amb pessimisme. Tot el camí que hem fet fins ara no ha sigut en va. Ens ha de servir, i molt, per ser millors i per créixer com a societat.

Ara és moment de fer-nos costat els uns als altres, de ser responsables i mirar cap al futur. Per molt que ara el veiem borrós i gris, dies més bons ens estan esperant.

Els comerciants locals seguim al teu costat

Els petits negocis, com nosaltres, estem vivint aquest any amb molts interrogants. Però és gràcies a l’energia que ens doneu entre tots que encarem els dies amb valentia i ganes de seguir endavant.

Ara més que mai ens hem d’ajudar entre tots. Els professionals del teu entorn estem a punt per seguir-te fent costat. T’animem a fer poble, a fer pinya. Som molts els comerços locals que seguim al peu del canó, adaptant-nos a cada nova situació: des de la botiga de queviures de la cantonada, al restaurant que solies anar o el teu taller de confiança. Si entre tots ens donem suport, si prioritzem comprar a les botigues del poble i no a les grans multinacionals, serà més fàcil sortir d’aquesta situació.

Com aconseguir veure el got mig ple i sentir-te millor?

Som optimistes de mena i ens agrada esforçar-nos per veure el costat positiu de les coses. Cada moment és una oportunitat per seguir creixent. I aquests temps no n’han de ser cap excepció!

Cinc idees per sentir-te millor

  1. 1. Gaudeix de l’entorn natural més proper: tenim la sort d’estar a prop de muntanyes i paratges naturals que valen molt la pena. Respirar aire pur et farà sentir molt bé! Procura fer esport amb regularitat i si pot ser a l’aire lliure molt millor.

  2. 2. Estigues en contacte amb la gent gran: tots tenim un pare, una mare o uns avis que ja són grans i han hagut de reduir dràsticament la vida social. Truca’ls sovint i preocupa’t per ells. Serà una dosi d’energia positiva, per ells i per tu. I no oblidis que són un pou de saviesa!

  3. 3. Redescobreix casa teva: mira-te-la amb nous ulls. Potser descobriràs un racó al balcó on fer-hi un petit hort vertical. O convertiràs la teva cuina en un autèntic forn de pa cada cap de setmana. Qui sap si d’aquí en naixeran aficions noves!

  4. 4. Fes un donatiu o voluntariat: i te n’adonaràs que reps molt més del que dones. Ja sigui amb temps o en diners, hauràs contribuït a ajudar a alguna causa o a algú que ho necessita. Et farà sentir molt bé amb tu mateix/a. Posa’t en contacte amb l’Ajuntament o amb alguna agrupació del poble per veure quines iniciatives hi ha en marxa.

  5. 5. Comparteix temps amb els de casa: és probable que passis molt més temps de l’habitual amb la parella o amb els fills. Fes que sigui temps de valor, de qualitat. Jugueu a jocs de taula, mediteu junts, organitzeu una gimcana pel passadís o una tarda de cine i crispetes. És una oportunitat per passar bons moments amb els de casa.

Nosaltres ho tenim molt clar: hem de fer pinya perquè ningú es quedi enrere durant aquesta pandèmia. Hi serem per fer-te costat en la mesura que puguem.

Com deia Khalil Gibran, el sol tornarà a brillar entre els núvols.
Optimisme en temps de Covid

Blog

05/11/2020