La tardor, el millor moment per fer el canvi de pneumàtics. T’ho posem fàcil

La tardor, el millor moment per fer el canvi de pneumàtics. T’ho posem fàcil

Blog

07/10/2020

La tardor ja és aquí i, amb ella, arriben les escapades a la muntanya, les sortides per anar a buscar bolets i, potser, les primeres esquiades. Ara és el moment idoni per fer el canvi de pneumàtics d’estiu pels d’hivern, per poder moure’t amb seguretat.

T’expliquem tot el que has de saber perquè estiguis a punt per quan arribi el fred. I, a més, t’oferim unes condicions especials perquè fer el canvi de rodes et sigui més còmode.

És obligatori canviar els pneumàtics per uns d’hivern?

Al nostre país no és obligatori portar pneumàtics d’hivern (o de contacte) però, depenent de per quines zones i en quines condicions t’hagis de moure, sí que és recomanable.

Com a curiositat, hi ha altres països de la Unió Europea, com Alemanya, Suècia, Finlàndia o Bulgària, que sí que obliguen als seus conductors a portar rodes d’hivern durant uns determinats mesos de l’any. Tingues-ho en compte i consulta-ho amb cada país si pretens moure’t per Europa!

Quan és recomanable utilitzar rodes d’hivern?

Els pneumàtics d’hivern et seran imprescindibles si circules per zones fredes, on la temperatura habitual estigui per sota dels 7ºC. Aquest tipus de rodes garantiran l’estabilitat del cotxe i s’adheriran millor a la carretera. A més, en aquestes condicions també se’t desgastaran menys les rodes i reduiràs considerablement la distància de frenada.

Tingues en compte que no és necessari que hi hagi neu o gel a la carretera per utilitzar pneumàtics de contacte. Només cal que la temperatura ambiental estigui per sota dels 7ºC per treure’n profit.

La temperatura mitjana a Valls durant l’hivern sol rondar els 8ºC. Si et mous per les zones de muntanya (Prades, Montsant…) aquesta temperatura mitjana baixa molt més. Per tant, val la pena fer el canvi de pneumàtics per conduir amb seguretat.

No són segurs els pneumàtics d’estiu?

Els pneumàtics d’estiu, per altra banda, estan fabricats amb materials que funcionen de forma òptima a partir dels 7ºC. Si les temperatures són més fredes, s’endureixen i perden algunes de les seves propietats. Per tant, poden arribar a ser perillosos en condicions de neu i fred perquè no tindrien una bona adherència en el moment de frenar.

No tot és blanc o negre. També hi ha pneumàtics mixtos!

Si no et mous habitualment per zones fredes, els pneumàtics mixtos són els més indicats. Et serviran tant per estiu com per hivern, sobretot si fas pocs quilòmetres en condicions de fred o neu.

Pneumàtics d’hivern o cadenes?

Els pneumàtics d’hivern són l’opció més còmoda i pràctica si et mous per llocs freds habitualment. Els podràs portar durant tot l’hivern més enllà dels dies que nevi o glaci. Et permetran oblidar-te’n de les cadenes i conduir amb seguretat.

Les cadenes són una bona opció si en el teu dia a dia fas servir pneumàtics mixtos; és a dir, si no vius en zones especialment fredes però puntualment fas alguna escapada a la muntanya, per exemple. En el cas de trobar-t’hi neu et serà imprescindible portar les cadenes, que podràs posar o treure quan ho necessitis.

Quin és el millor moment per fer el canvi de pneumàtics d’estiu a hivern?

Pots esperar a canviar els pneumàtics fins que faci més fred, però nosaltres som de prevenir. I no hi ha res millor que anar preparat per quan arribin les primeres gelades. Per tant, la tardor és la època ideal.

El canvi de pneumàtics més fàcil que mai

Ets dels nostres i també t’agrada ser previsor/a? Passa pel taller, et canviem les rodes i tindràs el cotxe a punt per moure’t amb seguretat quan les temperatures comencin a baixar. Les nostres condicions:
  • Desmuntatge i muntatge gratuït Si ens compres els pneumàtics nous, et regalem el muntatge i desmuntatge.
  • Equilibrat i alineació de les rodes Et tornarem el cotxe amb les rodes noves, alineades, equilibrades i ben inflades.
  • Guardem els teus pneumàtics d’estiu sense cost Si ho vols, guardem els teus pneumàtics d’estiu fins l’any que ve. Sense cap compromís. I sense cost. Quan els tornis a necessitar els tindràs a punt per tornar a sortir a la carretera.
La tardor, el millor moment per fer el canvi de pneumàtics. T’ho posem fàcil

Blog

07/10/2020