Com funcionen les bicicletes elèctriques?

Com funcionen les bicicletes elèctriques?

Blog

25/02/2022

Les bicicletes elèctriques estan quasi tan de moda com els patinets elèctrics. Són còmodes, versàtils, segures i sostenibles.

Però, sabem com funcionen?

Tots sabem que la principal característica és que tenen un motor. Però aquest motor no és com el de la motocicleta, no funciona sol sinó que només funciona quan comencem a pedalejar. Es tracta, doncs, d'un assistent a la pedalada... si no pedalegem, no funciona.

La bateria de la bicicleta va emmagatzemant l'energia que es genera en el motor en pedalejar i així ens pot ajudar quan ho necessitem.

Aquest motor s'alimenta mitjançant una bateria recarregable que normalment està en el quadre de la bicicleta.

I tenen accelerador?

Algunes e-bikes tenen accelerador, però no totes. La normativa europea regula que l'assistència del motor només existeixi mentre es pedaleja, però hi ha una petita excepció: una ajuda d'arrancada quan s'està parat de fins a 6 km/h.

La normativa també estableix una velocitat màxima de 25 km/h, per tant, quan arribem a aquesta velocitat, el motor deixarà de funcionar.

Tenim clar com funciona, però...

Quina sensació tindrem al pedalejar una d'aquestes bicicletes?

Quan estem a sobre d'una bicicleta elèctrica no sempre notarem l'assistència de pedaleig que ens dona el motor, només quan ho necessitem. Mentre no utilitzem el motor, serà com anar amb una bicicleta normal, i quan l'utilitzem com per exemple en una pujada (per lleugera que sigui) notarem que la bicicleta ens impulsa, com si algú ens empenyés el seient per darrere.

Des de desembre podeu trobar a Claudi, la nova botiga de vehicles urbans sostenibles de Valls, e-bikes elèctriques de la marca nacional ebroh.

Vine i t'ajudarem a aconseguir la bicicleta elèctrica perfecta per a tu.

 
Com funcionen les bicicletes elèctriques?

Blog

25/02/2022