Com treure el màxim profit a l’aire condicionat per respirar un aire més net

Com treure el màxim profit a l’aire condicionat per respirar un aire més net

Blog

02/07/2020

L’estiu ha arribat per quedar-se i la calor serà la nostra companya durant els propers mesos. En aquesta situació, estaràs d’acord amb nosaltres que l’aire condicionat s’ha convertit en el nostre millor aliat per no patir calor i conduir amb confort i seguretat.

Per sort, al volant tampoc cal passar-hi calor. L’aire condicionat pot fer que un trajecte cap a la platja passi de ser calorós i angoixant a un passeig la mar d’agradable.

En aquest article et portem les dues claus que has de tenir en compte per treure el màxim profit de l’aire condicionat:
  • Com fer-ne un bon manteniment, per detectar problemes i prevenir-los.
  • Quines són les bones pràctiques a seguir per tenir una mobilitat més saludable, en relació a l’aire.

El manteniment de l’aire condicionat

És prou habitual que després d’uns mesos sense utilitzar l’aire condicionat notis que no refreda suficient o que fa mala olor. Si és així, no pateixis. Vine al taller i revisarem l’aire perquè aquest estiu et desplacis ben fresquet/a.

Què fa que l’aire condicionat no refredi suficient o faci mala olor?

Si t’encurioseix què fa que l’aire condicionat no funcioni a ple rendiment o fins i tot desprengui una olor desagradable dins del vehicle, has de saber que es deu principalment a dos motius:
  • Humitat atrapada a l’interior: al fer funcionar l’aire es genera una condensació. Si aquesta humitat es queda atrapada dins de l’aparell de refrigeració és quan es crea el caldo de cultiu perfecte perquè surti floridura, bacteris i altres microorganismes. I això és el que provoca la mala olor tan desagradable.
  • Filtre brut: el filtre és el que s’encarrega de purificar l’aire. Si està brut, l’aire que surt per l’aparell no estarà purificat i, per tant, pot fer mala olor. A més, quan els filtres estan bruts obliguen al sistema a treballar amb més intensitat per aconseguir refredar el cotxe. Al final s’acaba desgastant més el sistema de refrigeració i gastes més combustible.

Bones pràctiques per evitar que l’aire condicionat faci mala olor

El primer i el més important és que de tant en tant facis una revisió de l’aire. Et recomanem que si detectes alguns dels símptomes que hem comentat (mala olor o poc refredament) ens ho comentis per posar-hi solució de seguida.

A més, però, hi ha algunes pràctiques que et recomanem fer i que t’ajudaran a mantenir l’aire en més bon estat:
  • De tant en tant, tant estiu com hivern, engega l’aire. No és bo passar llargues temporades sense utilitzar-lo, ja que si ha quedat humitat estancada és millor que la fem circular.
  • Quan utilitzis l’aire, procura no fer-ho a màxima potència. Si no, estarás augmentant les possibilitats que s’acumuli humitat dins del sistema.
  • En dies molt calorosos, no obris l’aire tot just pujar al vehicle. Primer obre les finestres uns segons per renovar l’aire calent que s’hagi quedat a l’interior.

L’aire ben net per una mobilitat més saludable

Tenir l’aire condicionat en bones condicions no és només una qüestió de confort, sinó també de salut. Tenir els filtres nets o el sistema sense humitats ni floridures farà que respiris un aire purificat i lliure de bacteris.

I de l’aire, per molta calor que faci, tampoc convé abusar-ne. Val la pena fer-ne un ús raonable i seguir aquests consells:
  • Tenir una bona ventilació i procurar que l’aire circuli i es renovi.
  • Mantenir una temperatura d’entre 22ºC i 24ºC perquè els trajectes siguin agradables per tothom. Cadascú té una sensació tèrmica diferent i convé posar-se d’acord entre tots.
  • La direcció de l’aire també és important regular-la correctament. No t’aconsellem que la dirigeixis directament cap a tu, sinó cap a la part superior. L’aire fred pesa menys que el calent ja anirà baixant i repartint-se per tot arreu.
Tingues en compte que una bona climatització ajuda, alhora, a tenir més seguretat al volant. Conduir fatigats o acalorats fa que no estiguem 100% atents. Així que ja ho saps, toca fer un ús responsable de l’aire.

Ja estàs preparat per tot el que et portarà aquest estiu? ? Tingues en compte els nostres consells sobre l’aire, però també les mesures sanitàries oficials. Així, tots gaudirem de l’estiu amb seguretat.
Com treure el màxim profit a l’aire condicionat per respirar un aire més net

Blog

02/07/2020